Wspaniałe, wilgotne, przepyszne ciasto. Tylko zdrowe składniki!

Przepis wegański. Bardzo łatwy w wykonaniu!

SKŁADNIKI

  • 4 duże, bardzo dojrzałe banany
  • 3 łyżki miodu lub ksylitolu
  • 2 szkl. mąki razowej
  • 1,5 łyżeczki sody
  • duźa szczypta soli
  • 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
  • 1/2 szklanki rodzynek
  • 1/3 szklanki oliwy z oliwek
  • 1/4 szklanki wody
  • kilka szczypt naturalnej wanilii w proszku

PRZYGOTOWANIE

30-60 MIN.

Rodzynki (namoczone wcześniej we wrzątku) oraz banany zmiksować blenderem. Dodać resztę składników, wymieszać łyżką. Wylać ciasto do wysmarowanej olejem formy. Piec w 180°C przez 45-50 minut (drewniany patyczek włożony do ciasta powinien być czysty, a samo ciasto rumiane).

ZOBACZ TEŻ:
ciasto z czarną porzeczkąPrzepis na pyszne ciasto z czarną porzeczką
Joanna Engel