Wspaniałe, wilgotne, przepyszne ciasto. Tylko zdrowe składniki!
Przepis wegański. Bardzo łatwy w wykonaniu!
SKŁADNIKI
- 4 duże, bardzo dojrzałe banany
- 3 łyżki miodu lub ksylitolu
- 2 szkl. mąki razowej
- 1,5 łyżeczki sody
- duźa szczypta soli
- 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
- 1/2 szklanki rodzynek
- 1/3 szklanki oliwy z oliwek
- 1/4 szklanki wody
- kilka szczypt naturalnej wanilii w proszku
PRZYGOTOWANIE
30-60 MIN.
Rodzynki (namoczone wcześniej we wrzątku) oraz banany zmiksować blenderem. Dodać resztę składników, wymieszać łyżką. Wylać ciasto do wysmarowanej olejem formy. Piec w 180°C przez 45-50 minut (drewniany patyczek włożony do ciasta powinien być czysty, a samo ciasto rumiane).