GOOD FOOD FEST 2013 w Warszawie to rodzinny festiwal kulinarny skierowany do laików, smakoszy oraz profesjonalistów. Na miejscu spotkacie ponad 50 kulinarnych osobowości i autorytetów. Odbędą się ciekawe warsztaty i pokazy kulinarne, laboratoria i targowisko smaku.

II edycja GOOD FOOD FEST odbędzie się dniach 21-23.06.2013, na terenie warszawskiej Królikarni. W różnych strefach, każdy znajdzie coś dla siebie – strefa pro, całodniowa strefa dzieciaka, strefa blogera, kino plenerowe Kuchni +, warszawski festiwal nalewek, strefa Chilli ZET, strefa interakcji oraz wytrawna strefa magazynu WINO…
 
Program jest wyjątkowo bogaty – wato jednak wymienić m.in. takie jego punkty jak:
„Kwiaty jadalne” – Maryla Musidłowska
„Dzikie zioła – jak zbierać, przetwarzać i stosować” – Magdalena Gorzkowska
„Kasze znane i nieznane” – Maia Sobczak
„Jak czytać etykiety produktów” – Studenckie Koło Naukowe Dietetyków WUM – spotkanie
„Słodka kuchnia bez cukru – zamienniki” – Agnieszka Pająk – wykład z degustacją
„Alternatywne sposoby dystrybucji żywności – rolnictwo wspierane przez gastronomię” –  Piotr Trzaskowski – dyskusja
„Dania wegańskie, bezglutenowe i bezmleczne w menu restauracji” – Jola Słoma i Mirek Trymbulak – pokaz
 
Szykuje się najsmaczniejszy dzień ojca (23 czerwca), matki, dziecka, babci i dziadka zarazem.
 
Na Festiwalu zagoszczą: Kurt Scheller, Tomek Jakubiak, Magda Gessler, Paweł Loroch, Janek Paszkowski – Master Chef, Hanna Szymanderska, Paweł Oszczyk, Tomek Woźniak, Maryla Musidłowska, Monika Węgrzyn, Przemysław Wieloch, Malka Kafka, Jola Słoma, Mirek Trymbulak, Dorota Minta, Maciej Jabłoński, Zbyszek Kmieć, Anna Jelonek…
 

Program oraz szczegółowe informacje: GOOD FOOD FEST 2013 oraz https://www.facebook.com/events
Na festiwal zaprasza Kuba Korczak.

 
Bilety w przedsprzedaży, dostępne na www.ebilet.pl/szukaj.php?t=o&oid=787 oraz w sieci salonów Empik, w cenie 25 zł za dzień oraz 40 zł karnet!
 
 
GOOD FOOD FEST 2013 w Warszawie
 
 
Patronat honorowy nad festiwalem objęli: Slow Food Polska, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Marszałek Województwa Mazowieckiego, Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego, Muzeum Narodowe, Polska Akademia Smaku, Fundacja Klub Szefów Kuchni.
Patronat medialny: Kuchnia +, Magazyn SMAK, ChilliZET, Magazyn WINO, PolskaGotuje.pl, e!stilo, Smaki Życia, ekologia.pl, newsgastro.pl
Patronat branżowy: Stowarzyszenie Branży Eventowej