Urządzacie urodziny, chrzciny, a może chcecie oblać zdany egzamin w gronie przyjaciół? Bez względu na okazję, coś na stole postawić trzeba i najlepiej, aby było to smaczne, efektowne i szybkie do wykonania. 

Polecamy ciekawy przepis na szybką przekąskę, która sprawi, że goście nie będą mogli przestać się zachwycać waszym kunsztem kulinarnym:)

 

Co będzie nam potrzebne?

  • tortilla (można kupić gotową lub samemu zrobić)
  • oliwki (wasz ulubiony rodzaj)
  • wykałaczki
  • ser feta
  • jogurt naturalny

 

Oliwki w słoikach

Oliwki miksujemy lub kroimy w drobniutką kosteczkę. 

 

Ser feta

Dodajemy ser feta i nadal miksujemy (lub mieszamy). Dolewamy odrobinę jogurtu naturalnego, aby konsystencja przypominała pastę.

 

Tortilla w koszczku

Powstałą masą – smarujemy cienką warstwą pojedyncze tortille. Zwijamy w rulon (jak naleśniki).

 

Wykałaczki na stole

 

W rulon wbijamy wykałaczki, a następnie tniemy nożem pomiędzy nimi tak, aby na każdej wykałaczce znalzł się kawałek nadziewanej tortilli.

 

Tak powstałe "koreczki" układamy na tacy ozdobionej liśćmi sałaty – lub jak Wam inwencja twórcza podpowie:) Życzymy smacznego!