Talerze już gotowe. Teraz czas pomyśleć, co na nich podać. Proponuję jedną z moich ulubionych sałatek, w której przewodnim smakiem jest tuńczyk. Ilość składników, można modyfikować, w zależności od potrzeb.
Przepis warto wypróbować, szczególnie jeśli jesteś miłośnikiem tuńczyka. Sałatka jest przepyszna w smaku i wyjątkowo prosta w przygotowaniu.
- puszka kukurydzy
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- nieduży zielony ogórek
- biała część pora
- winne jabłko
- 2-3 jajka
- majonez
- sól, pieprz
Wykonanie:
Kukurydzę odcedzić na sitku. Odlać sos z tuńczyka i rozdrobnić go w miseczce. Ogórek, jabłko i ugotowane wcześniej na twardo jajka – pokroić w drobną kostkę. Pora drobno posiekać, a następnie sparzyć gorącą wodą, żeby zmiękł. Wszystkie składniki wrzucić do większej miski i delikatnie wymieszać. Dodać majonez, oraz sól i pieprz do smaku.