Macie ochotę na coś słodkiego i jednocześnie zdrowego? Zależy Wam, by był to przepis szybki i gwarantujący sukces wykonania? Ten prosty deser, który chcę dziś zaproponować na pewno będzie wam smakował… i nie będziecie musieli poświęcać jego wykonaniu dużych nakładów pracy.
- 2 kwaskowate jabłka
- 250 g mrożonych owoców – jagód, jeżyn lub malin
- sok z 1/2 cytryny
- 3 łyżki miodu
- 50 g płatków migdałowych
Wykonanie:
Nagrzej piekarnik do 180C. Obierz jabłka, wytnij gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Wymieszaj z mrożonymi owocami, dołóż miód, wciśnij sok z cytryny, wymieszaj.
Nałóż do żaroodpornych miseczek. Posyp migdałami. Zapiekaj 30 min w 180C.
Wystarcza na 4 małe miseczki lub 2 większe.