Bardzo pomysłowy i szybki w wykonaniu przepis. Nie potrzeba wiele, by na stole zagościły prawdziwe pyszności. Do robienia ciasteczek można zaangażować również dzieci. 

Proste składniki, łatwe wykonanie, efekt – palce lizać!
 
Składniki:
  • 1 szklanka obranych orzechów włoskich
  • 1 kostka masła
  • 1/2 szklanki cukru pudru do ciasta 
  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 łyżeczka wanilii w płynie lub cukru waniliowego
 
Wykonanie:
W mikserze bardzo drobno zmiksuj orzechy włoskie. Odstaw. Rozprowadź razem cukier puder z masłem.
Dodaj wanilię.
Dodaj mąkę i orzechy. Ugnieć całość.
Uformuj nieduże kulki.
Układaj je niezbyt gęsto na blasze. Piecz w mocno nagrzanym piekarniku ok.10 minut.
Po upieczeniu jeszcze ciepłe obtaczaj w cukrze pudrze.
 
Smakują smakowicie – Zróbcie je, a sami zobaczycie.
 

Źródło: MiastoDzieci.pl