Talerze na stole

Talerze już gotowe. Teraz czas pomyśleć, co na nich podać. Proponuję jedną z moich ulubionych sałatek, w której przewodnim smakiem jest tuńczyk.  Ilość składników, można modyfikować, w zależności od potrzeb.

Przepis warto wypróbować, szczególnie jeśli jesteś miłośnikiem tuńczyka. Sałatka jest przepyszna w smaku i wyjątkowo prosta w przygotowaniu.

 

 

Składniki:
  • puszka kukurydzy
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • nieduży zielony ogórek
  • biała część pora
  • winne jabłko
  • 2-3 jajka 
  • majonez
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Kukurydzę odcedzić na sitku. Odlać sos z tuńczyka i rozdrobnić go w miseczce. Ogórek, jabłko i ugotowane wcześniej na twardo jajka – pokroić w drobną kostkę. Pora drobno posiekać, a następnie sparzyć gorącą wodą, żeby zmiękł. Wszystkie składniki wrzucić do większej miski i delikatnie wymieszać. Dodać majonez, oraz sól i pieprz do smaku.